Tije de incalzire la temperaturi inalte

Tijele de încălzire cu debit mare sunt destinate încălzirii lichidelor sau gazelor care circulă în încălzitoarele cu convecție forțată de tip „Compatherm”, pentru încălzirea lichidelor stagnante prin convecție naturală, a părților solide prin conducție precum și pentru încălzirea prin radiație într-un gaz sau într-un vid.

Designul particular al tijelor de încălzire și utilizarea materialelor performante (conducerea căldurii prin nitrură de bor) le permit să lucreze la sarcini de 10 până la 100 W/cm2, până la temperaturi de 800°C.
Aceste tije de încălzire au ca rezultat încălzitoare electrice de circulație foarte compacte, cu o singură tijă de încălzire care disipează cu ușurință o putere de 80 kW.

Învelișul exterior gros rezistă la coroziune și la solicitarea mecanică atunci când este fierbinte. Presiunea de lucru poate ajunge la 300 bar. Alimentare mono sau tri de la 12 V la 660 V.

Tijele de încălzire cu flux ridicat sunt realizate din mai multe fire de nichel-crom încorporate în nitrură de bor foarte compactată în interiorul unei mantale din oțel inoxidabil 316L sau Inconel 600.

Mantaua, cu un diametru exterior de 10,7 până la 30 mm, poate fi netedă sau ondulată prin prelucrarea părții sale de încălzire pentru a îmbunătăți coeficientul de schimb de căldură.

Alimentarea cu energie se face prin cabluri sau într-o carcasă echipată cu presetupă.

Tijele de încălzire pot fi echipate cu un termocuplu de reglare, limitare sau de siguranță în contact cu interiorul mantalei exterioare. Termocuplul este încorporat în izolație sau introdus într-o teacă de termocuplu permițând demontarea acestuia.

 

Tijă de încălzire ATEX

Tijă de încălzire ondulată

Încălzitoarele de circulație tip „Compatherm”:

Încălzitoarele „Compatherm” sunt încălzitoare cu circulație cu gaz sau fluid echipate cu una sau mai multe bare de încălzire de mare putere.

Încălzitor „Compatherm” cu 1 tijă

 

Foarte compacte, cu masă termică redusă și capacitate redusă, încălzitoarele „Compatherm” sunt concepute pentru încălzirea majorității fluidelor industriale (fluide termice, apă supraîncălzită, abur, aer, metan etc.) până la 200 bar presiune și temperatură 800°C .

Încălzitor ATEX „Compatherm

 

Pot fi certificate ATEX conform Directivei 2014/34/UE pentru o instalație în mediu exploziv (zona de risc 1 și 2) și pentru o clasă de temperatură T1 până la T6.

conformité CE 

 

 

 

Formular cerere ofertă Cere ofertă de preţ

    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.