Schimbător de căldură cu plăci SYNOTHERM

Schimbătorul de căldură cu plăci metalice SYNOTHERM este conceput ca un sistem indirect de incalzire sau racire pentru utilizare in liniile si rezervoarele de galvanizare unde ansamblul dimensiuni mici si o buna rezistenta pentru procesarea fluidelor sunt necesare. Spațiul economisit (1/3 față de schimbătoarele de căldură cu serpentină) cu aceleași date de performanță este un motiv deosebit de bun pentru utilizarea schimbătoarelor de căldură cu plăci.

Schimbător de căldură cu plăci SYNOTHERM®

Schimbătorul de căldură este realizat din otel inoxidabil sau titan si este concepute pentru trecerea caldurii și fluide reci (de exemplu, apă, ulei de transfer termic, abur). La încălzire, schimbătorul transferă energie prin întreaga suprafață din față și din spate în egală măsură, garantând astfel transfer optim de căldură către fluid.
Puterea de încălzire este determinată de temperatura de alimentare a mediului de transfer și debitul acestuia.
Răcirea fluidului de proces este de desigur posibilă.
Dimensiunea plăcii este în funcție de cerințele clientului pe bază individuală, permițând diverse posibilități de instalare.
Placa va fi conectată la linia de acces (tur și retur) conform dorințelor dumneavoastră, ceea ce înseamnă că puteți satisface cu ușurință o întreagă gamă de cerințe în timpul instalării
Utilizarea metalelor de înaltă calitate garantează o durată lungă de viață a produsului și o fiabilitate optimă, asigurând astfel că dispozitivul funcționează fără probleme sau întreruperi.

Construcƫie
Schimbătorul de căldură cu plăci este format dintr-o placă de bază metalică (două plăci metalice sudate, structurate) și o intrare și o ieșire. Materialul folosit va fi fie oțel inoxidabil, fie titan.
Suprafața este gravată, dar poate fi proiectată și pentru a avea un finisaj electropoliat.
Intrarea și ieșirea pot avea flansa sau racord filetat.
Datorită stabilității elementului de încălzire, pericolul deteriorari placii sau deformarea mecanică a schimbătorului de căldură este semnificativ redusă, comparativ cu schimbătoarele de căldură cu serpentină. Configurația mecanică a schimbătorului de căldură cu plăci elimină riscul pierderii bruște de presiune sau creșterilor de presiune.
Pentru fixarea fermă a elementului de încălzire, se poate integra direct în schimbătorul de căldură cu plăci un dispozitiv de umerase și suporturi metalice.

Secțiune transversală a unui schimbător de căldură cu plăci SYNOTHERM®

Date tehnice

Pentru a planifica eficient încălzirea sau răcirea unui fluid de proces, oferim clienților calcule ale necesarului de căldură. Rezultatul vă permite să selectați soluția optimă de încălzire și, prin urmare, vă ajută să planificați procesele într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor. Folosind acest calcul, putem calcula nivelul de consum de energie necesar pentru a încălzi, răci și menține fluidele de proces pe care le utilizați la temperatura dorită.
Folosiți acest serviciu!

Dimensiunile universale ale schimbătorului de căldură cu plăci și diferitele posibilități de conectare vă deschid o varietate de opțiuni de instalare, permițându-vă să rezolvați cu ușurință situațiile complicate de instalare. Datorită grosimii minime a plăcii (<12 mm), schimbătoarele de căldură au nevoie doar de spațiu mic pentru instalare. Schimbătoarele de căldură cu plăci vor fi proiectate și create pentru dvs. în mod individual.
Echipamente de monitorizare
Temperatura și nivelul fluidelor de proces pot fi monitorizate într-o manieră optimă cu senzorii noștri de temperatură, sondele conductoare de nivel și comutatoarele de nivel cu echipamentul electronic corespunzător.
Clasificare
Clasificarea și datele tehnice necesare sunt tipărite pe schimbător de căldură cu plăci într-un mod permanent lizibil. În caz de comenzi de înlocuire, vă rugăm să precizați întotdeauna clasificarea și numărul articolului din 10 cifre. Acest număr de articol identifică în mod clar fiecare produs.

Specificații standard ale materialelor de lucru

 

Cod Litera                                       Material

KA                                    Oțel inoxidabil (Nr. material 1.4301 / AISI 304)

KI                                      Oțel inoxidabil (Nr. material 1.4404 / AISI 316 L)

KB                                     Oțel inoxidabil (Nr. material 1.4571 / AISI 316TI)

TI                                      Titan (Nr. material 3.7035 / gradul 2)

 

Siguranță
Toate schimbătoarele de căldură cu plăci sunt supuse unor teste de suprapresiune și permeabilitate înainte de a fi livrate.
Serviciu
Fiecare fluid de proces impune cerințe specifice materialelor. Sub rubrica „Recomandări de aplicare pentru materiale pentru process fluide“ (lista de rezistență) am enumerat în mod frecvent durabilitatea
materiale utilizate pentru cele mai populare fluide de proces.
Vă rugăm să rețineți că toate detaliile sunt legate de starea tehnologiei.
Cu toate acestea, nu ne putem asuma răspunderea pentru corectitudine sau completitudine. Ne rezervăm dreptul la modificări care servesc la avansarea tehnică a produsului. Ilustrațiile nu sunt obligatorii.
Nu suntem responsabili pentru erorile rezultate din utilizarea necorespunzătoare.
Aveți încredere în produsele noastre de înaltă calitate și discutați cu noi!
Așteptăm apelul dumneavoastră!

 

 

 

 

Formular cerere ofertă Cere ofertă de preţ

    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.