Termometru cu infraroșu
Un termometru cu infraroșu este un senzor care constă dintr-o lentilă pentru a focaliza energia infraroșu (IR) pe un detector, care convertește energia într-un semnal electric care poate fi afișat în unități de temperatură după ce a fost compensat pentru variația temperaturii ambientale.
Această configurație facilitează măsurarea temperaturii de la distanță fără contact cu obiectul de măsurat (măsurarea temperaturii fără contact). Ca atare, termometrul cu infraroșu este util pentru măsurarea temperaturii în circumstanțe în care termocuplurile sau alți senzori de tip sondă nu pot fi utilizați sau nu produc date precise dintr-o varietate de motive.
Unele circumstanțe tipice sunt cele în care obiectul de măsurat se mișcă; unde obiectul este înconjurat de un câmp EM, ca în încălzirea prin inducție; în cazul în care obiectul este conținut într-un vid sau altă atmosferă controlată; sau în aplicațiile în care este necesar un răspuns rapid.
Dacă aveți nevoie de un certificat de calibrare pentru dispozitivele dumneavoastră cu infraroșu, Omega Calibration Services vă poate oferi unul. Contactează-ne.
Aflați mai multe despre Senzorii de temperatură cu infraroșu RTD Brochure banner Termometrele cu infraroșu fără contact permit inginerilor să obțină măsurători precise de temperatură în aplicații în care este imposibil sau foarte dificil să utilizați orice alt tip de senzor de temperatură.
În unele cazuri, acest lucru se datorează faptului că aplicația în sine distruge literalmente un senzor de tip contact, cum ar fi atunci când se utilizează un termocuplu sau un detector de temperatură de rezistență pentru a măsura metalul topit. Dacă interferența electrică este intensă, cum ar fi încălzirea prin inducție, câmpul electromagnetic din jurul obiectului va produce rezultate inexacte la senzorii convenționali. Un termometru cu infraroșu la distanță este imun la ambele probleme.
Pentru întreținere, niciun alt senzor nu este capabil să furnizeze măsurători de temperatură la distanță lungă, fără contact, necesare pentru a găsi puncte fierbinți sau zone cu probleme în coloanele de distilare, vase, izolații, țevi, motoare sau transformatoare. Ca instrument de întreținere și depanare, este dificil să depășiți un termometru cu laser portabil.
Senzorii de temperatură cu infraroșu variază de la termocupluri în infraroșu relativ ieftine până la scanere de linie sofisticate, bazate pe computer. Între mijloc se află o mare varietate de sisteme de măsurare IR portabile și montate permanent, care îndeplinesc aproape orice nevoie imaginabilă de monitorizare a temperaturii.
Termocupluri în infraroșu
Un termocuplu cu infraroșu este un termometru cu infraroșu nealimentat, ieftin, care măsoară temperatura suprafeței materialelor fără contact. Poate fi instalat direct pe controlere de termocuplu convenționale, transmițătoare și dispozitive digitale de citire ca și cum ar fi un termocuplu de schimb. Un termocuplu cu infraroșu poate fi instalat într-o locație fixă, permanentă sau utilizat cu o sondă portabilă. Termocupluri I/R de precizie
Deoarece este autoalimentat, se bazează pe radiația infraroșie de intrare pentru a produce un semnal prin efecte termoelectrice. Prin urmare, ieșirea sa urmează regulile fizicii termice a radiațiilor și este supusă neliniarităților. Dar într-un interval dat de temperaturi, ieșirea este suficient de liniară încât semnalul poate fi schimbat cu un termocuplu convențional.
Deși fiecare termocuplu în infraroșu este proiectat să funcționeze într-o anumită regiune, acesta poate fi utilizat în afara acelei regiuni prin calibrarea corespunzător a dispozitivului de citire.
Pirometre sau termometre cu radiații
Pirometrele, așa cum sunt numite uneori, vin într-o varietate de configurații. O opțiune este o unitate de afișare/control portabilă, plus o sondă în infraroșu atașată. Operatorul îndreaptă sonda către obiectul măsurat și citește temperatura pe afișajul digital.
Senzor de temperatură cu infraroșuAceste dispozitive sunt ideale pentru a efectua măsurători punctuale de temperatură pe plăci de circuite, rulmenți, motoare, purgatoare de abur sau orice alt dispozitiv la care se poate ajunge cu sonda. Termometrele cu infraroșu ieftine sunt autonome și funcționează fără baterie.
Alte pirometre sunt dispozitive portabile sau montate care includ un obiectiv similar cu o cameră de 35 mm. Acestea pot fi focalizate pe orice obiect apropiat sau îndepărtat și vor măsura o temperatură medie a „punctului” laser de pe țintă care se încadrează în câmpul său vizual.
Pirometrele portabile sunt utilizate pe scară largă pentru întreținere și depanare, deoarece un tehnician poate transporta unul cu ușurință, îl poate concentra pe orice obiect din fabrică și poate face citiri instantanee de temperatură pentru orice, de la metale topite la alimente congelate.
Atunci când sunt montate într-o poziție fixă, aceste termometre cu infraroșu sunt adesea folosite pentru a monitoriza fabricarea sticlei, textilelor, plasticului cu peliculă subțire și a produselor similare, sau procese precum călirea, recoacerea, etanșarea, îndoirea și laminarea.
Extensii de fibra optica
Când obiectul de măsurat nu se află în linia vizuală a unui termometru cu infraroșu, se poate utiliza un senzor cu fibră optică. Senzorul include un vârf, lentilă, cablu de fibră optică și o unitate de monitor la distanță montată la până la 30 de metri distanță. Senzorul poate fi amplasat în câmpuri cu energie ridicată, temperaturi ambientale de până la 800 °F, vid sau în alte locații inaccesibile în interiorul unor zone închise.
Controler de temperatură cu infraroșu cu fibră optică cu 2 culori de înaltă performanță
Sisteme în două culori
Pentru utilizare în aplicații în care ținta poate fi ascunsă de praf, fum sau contaminanți similari sau emisii modificate ca în „turnarea metalelor”, un termometru cu infraroșu în două culori este ideal. Măsoară temperatura independent de emisivitate. Sistemele sunt disponibile cu senzori cu fibră optică sau pot fi bazate pe configurații fixe sau portabile
Scanere de linii
Un scanner de linii oferă o „imagine” a temperaturilor de suprafață pe un produs în mișcare, cum ar fi plăci metalice, sticlă, textile, metal spiralat sau materiale plastice. Include o lentilă, o oglindă rotativă care scanează în câmpul vizual al lentilei, un detector care realizează citiri pe măsură ce oglinda se rotește și un sistem computerizat pentru procesarea datelor.
Pe măsură ce oglinda se rotește, scanerul de linie efectuează mai multe măsurători pe întreaga suprafață, obținând un profil de temperatură pe toată lățimea produsului. Pe măsură ce produsul se deplasează înainte sub senzor, scanările succesive oferă un profil al întregului produs, de la margine la margine și de la început până la sfârșit.
Calculatorul convertește profilul într-o imagine termografică a produsului, folosind diferite culori pentru a reprezenta temperaturile, sau poate produce o „hartă” a produsului. Cele aproximativ 50 de puncte de măsurare pe lățime pot fi aranjate în zone, mediate și utilizate pentru a controla dispozitivele din amonte, cum ar fi benzile, sistemele de răcire, injectoarele sau sistemele de acoperire.
Linescannerele pot fi extrem de scumpe, dar oferă una dintre singurele soluții pentru obținerea unui profil complet de temperatură sau a unei imagini a unui produs în mișcare.
Montat vs. Termocuplu cu infraroșu portabil
Termometru/transmițătoare cu infraroșu cu montare fixă
Dispozitivele de măsurare a temperaturii IR pot fi, de asemenea, clasificate ca portabile sau montate permanent. Termometrele laser cu montare fixă sunt în general instalate într-o locație pentru a monitoriza continuu un proces. Ele funcționează adesea pe linie de curent alternativ și sunt direcționate către un singur punct. Datele măsurate pot fi vizualizate pe un afișaj local sau de la distanță, iar un semnal de ieșire (analogic sau digital) poate fi furnizat pentru utilizare în altă parte a buclei de control.
Sistemele de montare fixă constau în general dintr-o carcasă care conține sistemul optic și detectorul IR, conectate prin cablu la o unitate electronică/afișaj montată la distanță. În unele modele alimentate cu buclă, toate componentele termometrului și electronicele sunt conținute într-o singură carcasă; aceleași două fire utilizate pentru alimentarea termometrului transportă și semnalul de ieșire de la 4 la 20 mA.
Pistolul cu infraroșu portabil, alimentat cu baterie, are de obicei aceleași caracteristici ca și dispozitivele montate permanent, dar fără capacitatea de semnal de ieșire. Unitățile portabile sunt utilizate în mod obișnuit în întreținere, diagnosticare, control al calității și măsurători punctuale ale proceselor critice.
Dispozitivele portabile includ pirometre, termometre cu infraroșu și sisteme cu două culori. Singura lor limită practică de aplicare este aceeași cu un operator uman; adică, senzorii vor funcționa în orice temperatură ambientală sau condiție de mediu în care un om poate lucra, de obicei 32-120 ° F (0-50 ° C).
La temperaturi extreme, când un operator poartă îmbrăcăminte de protecție, ar putea fi înțelept să protejați instrumentul în mod similar. În aplicațiile de fabricație cu mâneci de cămașă sau de control al procesului, termometrele laser portabile pot fi utilizate fără a vă face griji cu privire la temperatură și umiditate, dar trebuie avut grijă pentru a evita sursele de zgomot electric ridicat. Cuptoarele cu inducție, demaroarele de motoare, releele mari și dispozitivele similare care generează EMI pot afecta citirile unui senzor portabil.
Senzorii portabili fără contact sunt utilizați pe scară largă pentru întreținere și depanare. Aplicațiile variază de la testarea de aproape a plăcilor de circuite imprimate, motoarelor, rulmenților, sifonelor și mașinilor de turnat prin injecție, până la verificarea de la distanță a temperaturilor în izolarea clădirilor, conducte, panouri electrice, transformatoare, tuburi de cuptoare și fabrici de producție și control al proceselor.OMEGASCOPE™ Handheld Termometre cu infraroșu
Deoarece un senzor cu infraroșu măsoară temperatura într-un „punct” definit de câmpul său vizual, țintirea corectă poate deveni critică. Pirometrele low-end au fascicule LED opționale, iar termometrele cu infraroșu superioare au dispozitive opționale de indicare cu laser pentru a ajuta la poziționarea corectă a senzorului.
Dispozitivele montate permanent sunt, în general, instalate pe o linie de producție sau de control al procesului și își transmit semnalele de temperatură către un sistem de control sau achiziție de date. Termometrele cu radiații, senzorii cu două culori, fibră optică, termocuplurile cu infraroșu și scanerele cu linii pot fi toate montate permanent.
Într-o instalație permanentă, un instrument poate fi îndreptat cu mare atenție către țintă, ajustat pentru emisivitatea exactă, reglat pentru timpul și intervalul de răspuns, conectat la un dispozitiv la distanță, cum ar fi un indicator, controler, înregistrator sau computer și protejat de mediu. . Odată instalat și verificat, un astfel de instrument poate funcționa pe termen nelimitat, necesitând doar întreținere periodică pentru curățarea lentilelor sale.
Termometrele cu infraroșu concepute pentru instalare permanentă sunt în general mai robuste decât instrumentele de laborator sau portabile și au ieșiri complet diferite. În general, sistemele care funcționează în apropierea unui proces sunt robuste, au carcase industriale NEMA și ISO și scot semnale standard de control al procesului, cum ar fi 4-20 mA dc, semnale de termocuplu mV, 0-5 Vdc sau RS232C serial.
Pentru mediile foarte calde sau murdare, instrumentele pot fi echipate cu răcire cu apă sau termoelectrică pentru a menține electronicele reci și cu sisteme de purjare cu azot sau aer comprimat pentru a menține lentilele curate.